“Železnice Srbije” potpisale ugovore o remontu voznih sredstava

Bez autora
Oct 18 2011

“Železnice Srbije” potpisale su ugovore i anekse ugovora o remontima voznih sredstava sa domaćim remontnim preduzećima. Posao ukupne vrednosti od milijardu dinara dobilo je devet domaćih remontnih preduzeća, koja će za realizaciju ovog projekta angažovati oko dve i po hiljade svojih radnika. Sredstva je obezbedila Vlada Republike Srbije, u okviru Programa o načinu podsticanja proizvodnje i remonta šinskih vozila. Zahvaljujući ovim sredstvima, prema planu, do kraja godine trebalo bi da bude remontovano 680 teretnih i 38 putničkih vagona, tri elektromotorna voza i dve lokomotive. Tako će smederevski "Želvoz" za potrebe železnice popraviti 30 putničkih vagona i dva elektromotorna voza, a vrednost posla je 250 miliona dinara. Za popravku 310 teretnih vagona u kraljevačkoj Fabrici vagona biće izdvojeno 248 miliona dinara. "Goša" u Smederevskoj Palanci popraviće osam putničkih vagona u vrednosti od 60 miliona dinara, dok će "Tatravagonka Bratstvo" u Subotici remontovati 168 teretnih vagona, a vrednost posla je 135 miliona dinara.

“Železnice Srbije” potpisale ugovore o remontu voznih sredstava“Železnice Srbije” potpisale su ugovore i anekse ugovora o remontima voznih sredstava sa domaćim remontnim preduzećima.

Posao ukupne vrednosti od milijardu dinara dobilo je devet domaćih remontnih preduzeća, koja će za realizaciju ovog projekta angažovati oko dve i po hiljade svojih radnika. Sredstva je obezbedila Vlada Republike Srbije, u okviru Programa o načinu podsticanja proizvodnje i remonta šinskih vozila.

Zahvaljujući ovim sredstvima, prema planu, do kraja godine trebalo bi da bude remontovano  680 teretnih i 38 putničkih vagona, tri elektromotorna voza i dve lokomotive. Tako će smederevski "Želvoz" za potrebe železnice popraviti 30 putničkih vagona i dva elektromotorna voza, a vrednost posla je 250 miliona dinara. Za popravku 310 teretnih vagona u kraljevačkoj Fabrici vagona biće izdvojeno 248 miliona dinara. "Goša" u Smederevskoj Palanci popraviće osam putničkih vagona u vrednosti od 60 miliona dinara, dok će "Tatravagonka Bratstvo" u Subotici remontovati 168 teretnih vagona, a vrednost posla je 135 miliona dinara.

Zrenjaninski "Šinvoz" za remont jednog elektromotornog voza dobiće 65 miliona dinara, dok će niška "MIN-Lokomotiva" popraviti dve elektro lokomotive serije 461, u vrednosti od 80 miliona dinara. Niška "MIN-Vagonka" popraviće 120 teretnih vagona, a vrednost posla je 96 miliona dinara, dok će "MIP RŠV" u Ćupriji remontovati 56 teretnih vagona i prihodovati 45 miliona dinara. I najz"d, smederevska "Inter-mehanika" treba da do kraja godine popravi 26 teretnih vagona, a vrednost posla je 21 milion dinara.

Ovo je već drugi put ove godine da je Vlada Srbije izdvojila sredstva za remont voznih sredstava. Početkom godine za remont voznih sredstava je izdvojeno 900 miliona dinara, a u toku je realizacija remonta ukupno 362 teretna i 35 putnička vagona, modernizacija deset putničkih kola visokog komfora i ukupno pet lokomotiva, dok će na ukupno 115 lokomotiva biti menjani bandaži i popravljeni osovinski sklopovi.

Vlada Srbije je tokom 2009. I 2010. godine uložila ukupno 4,2 milijarde dinara u remont železničkih voznih sredstava i oživljavanje proizvodnje u domaćim remontnim preduzećima. Tako je zahvaljujući ovim sredstvima, popravljeno gotovo 1.300 teretnih i 140 putničkih vagona, čime je železnici omogućeno da značajno popravi stanje svog voznog parka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik